Trespassing

Med den audioisuella konserten Trespassing förvandlar den världsberömda kompositören Mikael Karlsson och duon Siri Karlsson Orionteatern i Stockholm till ett sceniskt skogsrave. Under en exklusiv spelperiod 17-19 maj 2019 kan vi ta del av en värld av prismatiska rytmer, råa syntar, jordiga improvisationer, jubelkörer, barocka figurer, nattflyn och vingfärder - övernaturliga fenomen som bara inträffar i månens sken. Konserten på Orionteatern tar upp existentiella frågor om förhållandet mellan natur och kultur. Har människan tappat kontakten med naturen? Kan vi i kombinationen skog och musik nå viktiga insikter om oss själva? Efter de tre spelningarna i Stockholm förbereds föreställningen för en Sverige- och USA turné under 2020. 

Mikael Karlsson är en prisbelönt kompositör, bosatt i Harlem, New York. Han har gjort musiken till dataspelen Battlefield: Bad Company och Battlefield: Bad Company 2 och har i samarbete med koreografen Alexander Ekman komponerat musik till baletterna A Swan Lake och Midsommarnattsdröm. Han har även gjort musik tillsammans med artister som Anna von Hausswolff, Alicia Keys, Lykke Li, Mariam Wallentin, och Andreas Kleerup.

Siri Karlsson är en prisbelönt duo som formexperimenterar med folkmusik, friform och psykedelia. Duon består av Maria Arqvist på altsax, synthar och sång och Cecilia Österholm på nyckelharpa, synth och sång. 2018 skrev de beställningsverket Horror Vacui på uppdrag av Sveriges Radio. Det uruppfördes på p2 Art’s Birthday Party på Södra teatern. De har tidigare släppt albumen Gran Fuego och Shake Shake Love. De har gjort uppmärksammade samarbeten med konstnärer som Eva Mág, Hong Kai Wai.

Trespassing på Orionteaterns hemsida