Ebba Lindqvist PR är en byrå inriktad på musik, nöje, kultur, samhälle och organisationer.

Vi tar oss an projekt som engagerar oss. Vi ser exempelvis till så att din musik når landets musikskribenter och nöjesredaktioner, pitchar gentemot Spotify (kreativa samarbeten och spellistor) och kontaktar nyckelpersoner för att öka chanserna att du får exponering i tidningar, TV, radio och webb. 

Vi arrangerar presskonferenser, hjälper till att formulera effektiva presstexter och arbetar för att viktiga samhällsinitiativ ska hamna på dagordningen. Vi ser vinklarna, tänker journalistiskt och jobbar med tät uppföljning och redaktionell bearbetning för att ditt viktiga projekt inte ska passera obemärkt.

Vi är duktiga på omvärldsanalys och har därför fått stort genomslag på många av våra projekt som vi har kunnat koppla till pågående trender och samhällspolitiska diskussioner.

Ebba Lindqvist har arbetat i musikindustrin och medie- och kommunikationsvärlden i snart 20 år – på storbolag, mindre skivbolag, musikstudios och PR-byråer. Den egna firman har funnits sedan 2006 och just nu är vi tre personer här på Ebba Lindqvist PR. Tillsammans har vi en bred erfarenhet av musikbranschen, medier och kommunikation.

Vi arbetar med flera parallella projekt samtidigt – allt från indieartister, stora organisationer, 
kultur- och samhällspolitiska projekt, till större festivaler, etablerade svenska artister och internationella akter.

Vi skräddarsyr arbetet efter dina behov och lägger upp både en kort- och långsiktig plan som är anpassad till just dig – allt från ett första pressutskick och kortare uppföljning, till en långsiktig plan där vi arbetar med olika delar under en längre tid.

Exempel på tjänster:

  • Författande av biografitexter, pressmeddelanden och utskick
  • Strategisk medieplanering, projektledning och produktion
  • Konsultation och framtagande av innehåll
  • Promotion av singel-, EP- och albumsläpp (gentemot media och Spotify), turnéer, festivaler och events
  • Redaktionell bearbetning gentemot longlead och dagspress (lokalt och riks), bloggar, radio och TV
  • Arrangemang; presskonferenser och större events
  • Person-PR