Mattias Alkberg

 
 

Luleå-bon Matti Alkberg är musiker, författare, kulturjournalist, låt/textförfattare och musikproducent. Sedan 1992 har han släppt sammanlagt 28 album (under eget namn och med The Bear Quartet) och åtta böcker. 

Som författare och låtskrivare går Alkberg ofta en slags balansakt vid ruinens brant, på både ett personligt och ett samhälleligt plan. Något vi har fått ta del av i hans tidigare föreställningar Mattias Alkbergs Begravning och Personer som sattes upp på bland annat Dramaten och Orionteatern. I den nya föreställningen Alla är sämst fortsätter har blotta sina komplexa och egensinniga funderingar om samhället och sig själv. Dessutom får vi ta del av Mattias underbara musikskatt i en imponerande kompilering.

Alla är sämst handlar bl.a om tiden som kontext, om ensamhet, sportkillar och om kulturtanterna. Och om att skriva ut och bort sig själv, allmängiltiggöra. 

 ”Alla är sämst” hade premiär i mitten av oktober i Luleå för att sedan tas på en turné ut i landet till sammanlagt 20 spelställen.

Spotify
Instagram

Nedan följer ett urval av pressgenomslaget: