Makthaverskan

 

När Makthaverskan släppte sitt förra album ”II” (2013) var de ett svenskt indieband som var väldigt lovande. Nu är de en internationell angelägenhet. 

Bandet hade sedan första, självbetitlade albumet 2009 byggt upp en hängiven skara fans på sina klubbspelningar i Sverige. När II kom fick Makthaverskan en hel del uppmärksamhet i Sverige, med helsidor i de flesta svenska dagstidningar, rotation på P3 med ett par låtar, och gjorde en handfull spelningar i Sverige det året, bl. a. på festivaler som Way Out West och Popaganda samt sålde slut Pustervik i Göteborg ett par gånger och även Debaser Medis. 

Året efter, 2014, slog det helt plötsligt till internationellt. Skivan släpptes i USA via det creddiga bolaget Run For Cover, och Makthaverskan gjorde ett par månadslånga turnéer i USA och Kanada, på viktiga festivaler som SXSW och CMJ, en Europaturné, och lite annat. 2015 släppte de även singeln Witness. 

Sedan dess har det varit rätt tyst om bandet, förutom några ströspelningar här och där. Men nu är Makthaverskan tillbaka med full kraft! Nya albumet Ill släpptes den 13 oktober via Luxury, och efter det åkte de ut på Sverigeturné, och utomlands i vår. Skivan släpps i hela Europa, Nordamerika, Japan och Australien. 

Facebook
Spotify

Lyssna på nya singeln "In My Dreams":