Back to All Events

Stockholm Jazz Festival


  • Stockholm Jazz Festival (map)

Nu presenterar Stockholm Jazz Festival (10-19 oktober) årets program! Festivalen förlängs i år från sju till hela 10 dagar och äger dessutom rum på fler scener – över 30 stycken – för att presentera en rad glittrande internationella stjärnor och nya spetsiga uppstickare. 

I årets program ryms fantastiska artister som bland andra en av jazzens största och viktigaste stilbildare – amerikanske Wayne Shorter, som bekräftades till Stockholm Jazz Festival redan i våras. Bland de nya bokningarna finner vi Englands största jazzartist genom tiderna – Jamie Cullum. Grammyvinnaren Angélique Kidjo med rötter i Benin, som bl. a. uppträtt på utdelningen av Nobels fredspris. Amerikanske succébarytonen José James som signats till anrika jazzskivbolaget Blue Note och sänder från gränslandet mellan jazz, elektroniskt och hiphop. Festivalen avslutas storstilat med brasilianska sångerskan och pianisten Eliane Elias hyllningskonsert till jazzikonen Chet Baker. Precis som förra året delas Sveriges Radios jazzpris, Jazzkatten, ut under en galakväll på Fasching på festivalens tisdagskväll.

Hela programmet finns på www.stockholmjazz.se