Jakob Hellman

 

På dagen 30 år efter att Jakob Hellmans debutalbum släpptes presenterades de kommande jubileumsföreställningen ”Äntligen borta – Istället för 30 år: Alltid” . En månad var Stockholm och Göteborg slutsålda medan bara ett fåtal biljetter fanns kvar i Malmö. Fler datum och städer har sedan dess presenterats.

Jakob Hellman slog igenom med buller och bång 1989 då hans debutalbum ”… och stora havet” släpptes. Det blev hans enda album. Myterna kring Jakob Hellman och var han tog vägen efter det stora genombrottet är många. Trots den korta karriären är Jakob Hellman en av den svenska pophistoriens mest älskade och saknade artister. 2019 är det 30 år sedan ”… och stora havet” släpptes.

Föreställningen ”Äntligen borta – Istället för 30 år: Alltid” är inte bara en nostalgisk presentation av det jubilerande albumet rakt upp och ned, utan också en berättelse om Jakob Hellman. Var han kom ifrån, hur han upplevde genombrottet och vad som hände sedan. En berättelse om ett liv med musiken och en kamp med kreativiteten. Om ett skapande som aldrig stannat av, även om ingen ny musik getts ut sedan 1989.

Föreställningen har premiär i Jakob Hellmans uppväxts Norrbotten, närmare bestämt i Luleå 16/10. Se alla datum här.

Pressgenomslaget uppdateras löpande nedan.

Studio Ett: Intervju
SVD: Intervju
DI Weekend: Intervju
P4 Extra: Intervju som huvudgäst
TT Nyhetsbyrån: Intervju