Blenda 

Artisten och låtskrivaren BLENDA, uppfostrad i Stockholmsförorten Vällingby av hennes två kongolesiska föräldrar, blev tidigt introducerad till musik genom sin pappa som var gitarrist i deras lokala kyrka. Sedan dess har hon fortsatt sin musikaliska resa med studier inom jazz och gospel. 2017 blev hon introducerad till musikscenen genom A&R Anders Johansson (Notd, Sandro Cavazza) och debuterade med singeln ”Chill” och därefter släpptes singeln ”Payday” 2018. BLENDA har sedan detta turnerat Sverige runt och medverkat på Urban Cones singel ”Sugar” samt skrivit musik för den amerikanska versionen av TV-serien SKAM Austin. 

BLENDAs tro på Gud, hennes feministiska ideal och starka kongolesiska rötter har skapat ett eget sound. Hon experimenterar med syntetiska harmonier och melodier från Kongo mixat med en progressiv ton av RnB, soul och tribe. 

BLENDA släpper independent på egna bolaget och kreativa agenturen SION Agency AB som hon driver med sin fästman, creative director Joel Nyström som tidigare arbetat med RMH/TRANS94 med artister som Cherrie, Silvana Imam, Erik Lundin och har arbetat på globala kampanjer för klienter som IKEA, ADIDAS, WEEKDAY och G-SHOCK. 

Vi började samarbete med BLENDA i samband med att singeln “FUNERAL” släpptes i februari 2019. I mars samma år följde hon med som gästartist på Erik Lundins Zebrapojken-turné.

Facebook
Instagram
Spotify

Nedan visas ett urval av pressgenomslaget:

Radio/TV:
P3 Musikguiden: Premiär av Funeral
SVT PSL + Kulturnyheterna intervju med BLENDA ( länk finns ej kvar längre) 

Intervjuer/artiklar:
Dagen Kultur: Intervju med Blenda och Joel Nyström
Kingsizemag: Blenda aktuell med nya singeln FUNERAL
Kingsizemag: Blenda supportar Erik Lundin på turné
Dopest.se: Blenda släpper ny singel
Dopest.se: Blenda åker med Erik Lundin på turné
GAFFA: Singelfesten pratar om Funeral
Nöjesguiden: Blenda till By:Larm

Spellistor:
Aftonbladet: Funeral med på veckans spellista
GAFFA: Funeral bland veckans bästa låtar
Nöjesguiden Blogg: Funeral med på Hanna Perssons lista